חור אצל ילד בן שלוש וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

09/09/2016 | 22:15 | מאת: שלי

היי, לפני חצי שנה לקחתי את הבן דלי הן 3 וחצי לבדיקה וניקוי והיה בסדר, לפני שבוע הלכנו שוב ויש לו חור בשן, אני מקפידה לצחצח לו שיניים פעמיים ביום לפעמים אפילו שלוש במידה וקיבל ממתקים, מה הסיבה שיש חור בשיניים אפילו כשמקפידים לצחצח, יש לי הרגשה שהמשחות שיניים של הילדים אולי לא מנקות מספיק טוב, האם זה נכון? האם אפשר להשתמש במשחה של מבוגרים? ומה אפשר לעשות עוד עדי להימנע מחורים? תודה

11/09/2016 | 11:28 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום שלי, בשום אופן אין להשתמש בגיל זה במשחת מבוגרים מכיוון שהרכוז גבוה פי 3 מזו של ילדים בגילאי 2-6. מכיוון שסביר שבולע לפחות חלק מהמשחה , זה לא מומלץ!!! יש לבחון את כל ההרגלים :מה הרגלי התזונה( אוכל דביק? בקבוק לפני שינה? מה שותה בין הארוחות, האם הארוחות מסודרות, האם העששת ( החור ) בחריצי השן ייתכן שיש לו חריצים עמוקים וכדאי לאטום שיניים שעוד לא נפגעו. אם מדובר בעששת במשטח חלק של השן האםיש צפיפות בין השיניים , אם כן לנקות ביניהם עם חוט ( על ידי ההורה), איכות הצחצוח? אלה ועוד שאלות שיש לבחון יחד עם הרופא המטפל בהצלחה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים