נפיחות בלחי שמאל לבת 8

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

31/07/2016 | 00:00 | מאת: שיר

בת 8 קמה באמצע הלילה עם כאבים חזקים בחניכים באזור בו מציץ כבר ניב קבוע. בבוקר התגלת נפיחות רצינית בלחי. בטר"מ המליצו על אוגמנטין 400 מ"ג פעמיים ביום ומשככי כאבים. כעת לאחר מנת אנטיביוטיה, הלחי ממשיכה להתנפח כלפי מעלה לכיוון העין שמצטמצמת. האם יש צורך בניקוז דחוף? מה עושים? הילדה ללא חום ונורופן משכך את הכאב. אבל המשך ההתנפחות- מטריד!! תודה על תשובה מהירה!

02/08/2016 | 10:49 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

לא ניתן להתייחס ללא בדיקה מקיפה. אם יש נפיחות משמעותית בפנים, ניתן לפנות למיון בבית חולים עם מחלקה של פה ולסת. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים