שאלה על השבר בשיניים קדמיות קבועות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

06/07/2016 | 14:23 | מאת: נינה

שלום.לבני בן ה-9 נשברו 2 שיניים קדמיות (קבועות ) כתוצאה מהנפילה בקייטנה. נשארו לו בערך 1/3 מכל שן. בעלי לקח אותו בדחיפות לרופאת שיניים ילדים ונעשה לו שחזור של השיניים והוסבר כי יש לבוא לביקורת עוד 3 פעמים-בעוד חודש,בעוד 3 חודשים ובעוד כחצי שנה. שאלה היא -האם ניתן לנגוס בעזרת השיניים המשוחזרות? הרי מדובר באיזור שכל אדם משתמש בו באופן קבוע,האם החלקים המשוחזרים עלולים להשבר ? תודה

12/07/2016 | 13:34 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, השלמת שן אף פעם לא תהיה חזקה כמו המקור ( שגם הוא נשבר) בכל מקרה בשבועיים הראשונים תמיד ממליצים על הימנעות מהפעלת לחץ על השיניים שכן ייתכן שנוסף לחבלה היה גם זעזוע כל שהוא לשן. המעקב מאוד חשוב

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים