חבלה בשיני חלב אצל ילדה בת 4 וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

19/06/2016 | 22:37 | מאת: עידה

בת 4 וחצי נפלה על שתי השיניים הקדמיות בהתחלה הכל היה נראה בסדר,אחרי 2 ח' השיניים השחירו ועם הזמן הם השחירו יותר ולאט לאט היא החלה להתלונן על כאבי שיניים בזמן נגיסה ביקרנו אצל רופאי שיניים מהקופה 1אמר שיש להמתין עד חצי שנה מהנפילה כי ייתכן ויעבור לבד מאחר והכאבים החמירו נגשנו שוב והשניה עשתה צילום וראתה שבין השיניים הנ"ל נוצר חור היא אמרה שהיא לא יכולה לטפל לילדה בשן מאחר ומדובר בחבלה ויש ביטוח ילדים ממשלתי הבנתי שיתכן והקבועות נפגעו,לפנות לביטוחי שיניים?אקבל שם רופא מומחה?באמת יכל להיות נזק לקבועות?אני אשמח לקבל הכוונה ו\או המלצה איך לנהוג,תודה

חשוב מאד לקבל אבחנה נכונה במקרים של חבלות בשיני החלב בהחלט אני ממליצה לגשת לרופא שיניים מומחה ברפואת שיניים לילדים לצורך איבחון נכון ולפי הצורך גם טיפול ברוב המקרים אין צורך בטיפול גם אם ישנו שינוי צבע בשן החלב לאחר חבלה אבל כאב או זיהום כתוצאה מהחבלה בהחלט דורך טיפול למניעת נזק לשיניים הקבועות אני ממליצה לגלוש באתר של האיגוד לרפואת שיניים לילדים כל מומחה בתחום רקוב למקום המגורים שלכם יוכל לעזור , בהצלחה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים