גז צחוק תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

04/05/2016 | 10:17 | מאת: לי

הבן שלי בן 6 עבר כבר 3 פעמים טיפול שיניים עם גז צחוק במרפאה עם רופא ילדים שבאמת השאיר רושם חיובי לילד והילד היה מחכה לטיפול שלו, הרופא עבר למרפאה עצמאית והחלטנו ללכת אליו שוב. בטיפול שנעשה בגין חור בינוני בשן הטוחנת התחתונה השתמש הרופא בגז צחוק אך הפעם בשונה מפעמים קודמות הקיא פעמיים במהלך הטיפול הרגכיש לא טוב והיה מנומנם , אני כעסתי מאוד על הרופא כיח לדעתי היה כאן מינון יתר , הרופא טוען זה כנראה בגלל שהוא עבד לו בפה ואולי זה גרם לו לבחילה..אני הרגשתי שהילד חצי בהכרה אחרי שהקיא..אנבהלתי מאוד וזה השאיר לי חוויה טראומתית וגם לילד.הרופא טוען שלא היה מינון יתר , יש לציים שהילד היה בצום 3 שעות לפני הטיפול..ואחרי הטיפו לקח לו שעתיים להתאושש..אני ממש כועסת כולי ..ומרגישה שהרופא לא אמר את האמת בקשר למינון..זה רופא מאוד מוערך ומוכר בקרב ילדים..מה יכולות להיות הסיבות? מה להבא להגיד בטיפול הבא על מנת להמנע ממצב כזה??

05/05/2016 | 11:46 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום לי, קשה להעריך מה הסיבה להרגשה הכללית הרעה ולהקאות, תיאורטית ייתכן ממינון יתר , ייתכן מתנודתיות במינון וגם ייתכן מצירוף מקרים של מחלה ויראלית של בנך או קילקול במזון . יש לציין שגם הרגישות לאותו מינון יכולה להשתנות מפגישה לפגישה בגלל עייפות, מצב רוח וכו... בכל מקרה מערכות הגז צחוק בנויות כך שלא ניתן לתת מינון מסוכן ובד"כ לא מתקרבים למינון המקסימלי. ממליצה להתחיל בפעם הבאה ממינון מינימלי ולראות האם נעים לבנך ומה התחושות שמרגיש וכמובן שבמקרה של בנך להימנע מאכילה לפני כן. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים