חור בשן חלב טוחנת של ילד בן חמש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

20/04/2016 | 21:55 | מאת: יניב

שלום רב, לבני בן החמש יש חור בשן חלב טוחנת. החור מתחיל במשטח השן העליון בצד השן ומתקדם בזווית כך שאפשר לראות דרכו את החניכיים (כלומר הוא מסתיים בחניכיים ולא נראה כחור שחור במרכז השן). רופא השיניים שלח אותנו לצילום ואמר שלפי הצילום יקבע אם צריך סתימה או טיפול שורש. שאלתי: האם מדובר אכן בחור או בדה-פורמציה? בצילום אני כהדיוט לא רואה כלל חור שעובר דרך השן. תודה.

03/05/2016 | 12:50 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, לפי תיאורך אתה רואה את החור בהסתכלות והצילום נועד להעריך את עומקו כדי להעריך את הטיפול הרצוי. אם רקמת השן רכה ועששתית, אז מחייב טיפול. לפעמים עששת מתחילה במקום של דהפורמציה מכיוון שזה מקום "נוח" להתיישבות חיידקים , אבל התוצאה היא אותה תוצאה. אתה יכול לבקש מהרופא להראות לך קלינית ובצילום .

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים