נפילת שיניים מוקדמת - האם מצריך ברור?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/03/2016 | 14:56 | מאת: רוני

לבני נפלו 2 שיניים תחתונות לפני יומהולדת 5( חודשיים וחודש לפני יומההולדת) ו2 נוספות נוספות כעת ועדיין אינו בן 5 וחצי. האם יש צורך בברור בשל הגיל הצעיר? צילום כף יד מתאים לגילו

26/03/2016 | 22:54 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, כאשר התחלפת השיניים מתחילה לפני גיל 5 כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג, באם קיים הרושם הקליני (מדדי הגוף השונים) שיש סיבה לבירור מעמיק יותר תינתן המלצה בהתאם. פעמים רבות מדובר במצב תקין שכן הגיל הדנטלי לא תואם תמיד את הגיל הכרונולוגי, מדובר בטווח. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים