שן כלואה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

08/11/2015 | 09:50 | מאת: שני

שלום, לבתי בת 5.9 צומחת שן מאחורי שתי שיניים חלביות קדמיות תחתונות, שאחת מהן מתנדנדת. הלכתי לשני רופאים כאשר האחד טען שאין צורך לעקור שיניים וכאשר השיניים יפלו האחוריות יתקדמו ויתמקמו במקום ומאוחר יותר יהיה צורך ביישור שיניים, השני טען שיש צורך בעקירתן של 4 שיניים קדמיות תחתונות, כי הוא רואה שהולכת לצמוח עוד אחת באותה הצורה, וכך שהיניים יתמקמו ולא תהיה צפיפות בשיניים, שעלולה לגרום לחוסר הגיינה ובעיות נוספות שלא פירט,למרות שזה לא יפתור את היישור שיניים שעתיד להיות שאפילו עלול להיות חמור יותר מאשר במצב של חוסר עקירה, הפליא אותי הגישות הסותרות כ"כ, אם כך ל- מה הצורך בעקירת 4 שיניים? האם זה לא טיפול מוגזם מדי כשאר אין בעיה עכשויות? או שיש ממש במה שהוא אומר שיכול לגרום לעששת ובעיות שיניים?

בקיעת שיניים קבועות באיזור פנימי כאשר השיניים החלביות עדין לא נושרות זו תופעה שכיחה ורגילה בילדים ברוב המקרים אין צורך להתערב והכל מסתדר לבד , כלומר השיניים החלביות בסוף נושרות והקבועות מגיעות למקומן בלסת בעזרת הלשון שדוחפת , בכל מקרה עקירת שיניים חלביות אינה פותרת בעית מקום, אני לא ממליצה לעקור , אלא להמתין !!!

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים