רפואת שיניים לילדים,,,

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

10/10/2015 | 20:56 | מאת: שרון ר.

אודה למי שיוכל להשיב לי בבקשה,וכי חשוב לי לדעת, האם רופאי שיניים לילדים עוברים גם הכשרה לקיום דו-שיח עם הילדים ולהרגעתם מהמתח,רגע לפנ הטיפול,כשהם יושבים על כסא הטיפולים ? השאלה כאן מתבקשת,וזאת מכיוון,שילדה בת השבע, שהגיעה לרופאת -השיניים עם נפיחות בחניכיים וכאבים חזקים,מאוד ,ורוצה לקבל הסבר מה עמד להתבצע בטיפול,אבל,,,לפני שהרופאה הסבירה לה מה צריך לעשות לה, וראתה שהילדה הייתה בחרדה מהמזרק והמספריים שהונחו על שולחן הרופאה, והרופאה אחזה בכוח את צד הלחי הנפוח ועיקמה את הפנים של הילדה לכיוון שלה,הילדה עם כאב גדול,רצתה לבקש שלא ללחוץ לה חזק את הלחי הכואבת והנפוחה,אך הרופאה התעלמה ממנה לחלוטין,ועקרה לה את השן עם אילחוש שמרחה על החניכיים,והילדה נכנסה לטראומה,כי לא מתייחסים לבקשתה שלא ללחוץ על המקום הנפוח כול כך בחוזקה,ומצב הכאב התגבר במצב התנוחה העקומה של החזקת פניה,והיא התחילה לבכות ולסמן ביד שכואב לה,אך הרופאה המשיכה בעקירת השן כאילו הילדה לא קיימת שם. לאחר סיום הטיפול הילדה הייתה במצוקה ,עם בכי היסטרי ובטראומה. בכתה כול הדרך הבייתה,וכשהגענו הביתה הילדה אמרה שהיא לא מבינה איך הרופאה מתנהגת עם ילדים,איך מרשים להתנהג ככה,בולעקם את הפנים בכוח שהם במצב נפוח וכואב. ולא להסביר לי מה קורה איתי,ולא לשמוע אותי מתחננת לא ללחוץ לי את הפנים בכוח. יומיים עברו והילדה מרוסקת מהחוויה הקשה שעברה.בכול פעם נזכרת בחוסר ההתייחסות של הרופאה אליה,רק בגלל שהיא ילדה צעירה. והשאלה שלי: האם יש מה לעשות בכדי למגר את התופעה של אי-התייחסות לילדים בגיל שכבר כן אפשר לשוחח איתם ולהקשיב לרצונות שלהם. ובפרט שהם מגיעים מצב של כאב וחרדה וגם ככהזקוקים לעידוד והרגעה. אז מה אפשר לעשות במקרה הנ"ל ,לשיפור התנהלות יחס הרופאה הנ"ל לילדים ? האם יש למי לפנות ? איך מתקנים את העוול שנגרם על ידי רופאה למטופליה הילדים,שמילתם לא נשמעת והם חסרי-אונים? מה הורה אמור לעשות ,כשמבקש את התייחסות הרופאה לבקשילדתו,שתשתדל שלא ללחוץ בכוח על המקום הנפוח,והיא עונה בהתנשאות ואומרת, אתה לא תתערב,ולא תלמד אותי את העבודה. אודה לעצתכם . בתודה מראש, שרון רז.

11/10/2015 | 11:51 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, מתיאורך המעציב ,המקומם והמכעיס, אני מבינה שלא הגעת לרופאת שיניים מומחית לילדים, חלק גדול מההתמחות כולל גישה התנהגותית ודגש על בניית אמון ושיתוף פעולה של הילד והפגת חששות. אני מצעיה לבדוק לעומק מה ההכשרה של הרופאה שפגשתם וליידע את הממונים עליה. כעת על אחת כמה וכמה , חשוב לפנות למומחה על מנת לנסות לתקן את החוויה הקשה. בהצלחה.

11/10/2015 | 19:05 | מאת: שרון ר.

זו רופאת -ילדים של קופ"ח כללית, ורוצה לומר לך תודה על העיצה,אני אכן אעשה זאת ואפנה לממונה עליה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים