עששת וחור לתינוק בן שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/09/2015 | 08:40 | מאת: תאיר

היינו בבדיקה אצל רופאת שיניים לאחר ששיני התינוק מוכתמים בצבע חום שאינו יורד. היא אבחנה תחילת עששת וחור בין השיניים העליונות הקדמיות. היא הביאה 2 אפשרויות: ללכת לרופאת שיניים מומחית לילדים המטפלת עם גז צחוק או לחכות שכל השיניים יצמחו ואז לעשות בהרדמה כללית. א. אני חוששת שלחכות עד שכל השיניים יצמחו יכול לפגוע בשיניים שכבר נגועות ב. חוששת מהרדמה מלאה גץ אין רופאים שמטפלים בגיל הזה ללא הרדמה מלאה??

תינוקות עד גיל שנתיים מטופלים אך ורק בהרדמה כללית, לאחר גיל זה ניתן לבצע טיפול בעזרת תרופות טשטוש ע"י רופאי שיניים מומחים לילדים . גז הצחוק בהחלט אינו מתאים בגילאים צעירים אלו בכל מקרה מומלץ לטפל בגיל צעיר שכן עששת היא מחלה מתקדמת ועלולה לפגוע בשיניים נוספות

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים