מוצץ

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

30/08/2015 | 15:04 | מאת: מאיה

לרופאים שלום.בני בן 3.8 מקבל מוצץ בשינת צהריים ובלילה ,ממתי יש הפשעה על הלסת? יש לציין שאביו היה עם גשר בילדותו עקב תיקון של הלסת כל שיניו יצאו החוצה,האם מבנה של הלסת לא תלוי בתורשה ולאו דווקא במוצץ

ההשפעה של המוצץ על גדילה והתפתחות של הלסת היא די מוקדמת וכמובן כמו כל דבר מושפעת גם מגנטיקה של ההורים, בכל מקרה סביב גיל 4-5 מומלץ להתחיל גמילה ממוצץ ואז רוב ה"נזקים" מתקנים את עצמם לבד שינויים בלסת אחרים ניתן בגיל מבוגר יותר לתקן בעזרת יישור שיניים ולסתות

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים