עקירת שן חלבית טוחנת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

12/05/2015 | 20:11 | מאת: אורית

שלום רב היום עקרה רופאת השיניים שן חלבית טוחנת לבתי בת ה12.5 , השן שהוצאה היתה גדולה מהרגיל ועם שורש שלא כמו השיניים שנשרו עד כה! נראה לי מוזר . האם כך יוצאת שן חלביתטוחנת עם כל השורש הענק? לטענת הרופאה מומלץ לעקור את שאר החלביות שלא נשרו עדיין. אשמח לתשובה בהקדם- כי דואגת. תודה

רוב שיני החלב נושרות ללא שורש באופן טבעי , אבל ישנן שיניים שהשורשים לא עוברים ספיגה ולכן השיניים לא נושרות , וכאשר עוקרים אותן הן יוצאות עם שורשים ארוכים לגבי עקירת שאר שיני החלב לא אוכל לחוות את דעתי ללא בדיקה וצילום אבל בגיל זה כבר מומלץ בדיקה אצל רופא שיניים מומחה ביישור שיניים והוא יכול להמליץ על עקירת שיניים חלביות לפי הצורך

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים