שיניים עקומות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/02/2015 | 08:41 | מאת: יעל

לרופאים שלום. בני בן שנה וחודשיים משתמש במוצץ אורטודנטי בגודל קטן יחסית לגילו (המתאים לבני חצי שנה). אחת מהשיניים התחתונות שלו צומחת עקום שאלותיי הן: 1. האם השימוש במוצץ גורם לשיניים עקומות. 2. שמעתי מאמהות שרצוי להשתמש במוצץ קטן כי הוא לא יגרום לשיניים עקומות, האם נכון הדבר? תודה רבה, יעל.

28/02/2015 | 18:15 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, אכן מומלץ להשתמש במוצץ הקטן ביותר, שכן השפעת הנזק על השיניים היא הקטנה ביותר. מיקום השן הסופי תלוי בגורמים נוספים כמו האם יש לשן מספיק מקום, כוחות הפועלים בפה (:לשון, לחיים , שפתיים) והרגלים (: מוצץ או אצבע.) בגיל זה אין חשיבות ליישור השיניים, כן חשוב להיבדק ולהיות במעקב רופא שיניים מומחה לילדים כבר מגיל שנה. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים