כתר חרסינה או אקריל מבושל זמני ?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

24/07/2005 | 19:28 | מאת: רות

יש לי ילדה בת 13 שעשו לה סתימת שורש ומבנה . רופא אחד טוען שהיא צריכה כתר אקריל מבושל זמני בגלל הגיל שלה , ורופא שני רוצה לעשות לה כתר חרסינה , מה יותר טוב ולמה ? האם הגיל קובע ? תודה לתשובתכם

האם מדובר בשן אחורית או קדמית?? אם זו שן אחורית בגיל זה לא נהוג לבצע כתר חרסינה ולא כתר אקריל, ישנם כתרים טרומים ממתכת שמותאמים לשן ובגיל 18 לערך ניתן להחליף את הכתר לכתר חרסינה אם זו שן קדמית שוב ניתן לבצע כתר מחומר מרוכב או כתר אקריל שהוא זמני יחסית עד גיל 18 ואז ניתן לבצע כתר חרסינה הסיבה מדוע לא מבצעים כתרים מחרסינה בגיל צעיר היא בין היתר שבגלל הגדילה של הילדים בגילאים אלו ישנה גדילה של העצם והשוליים של הכתר יכולות להשתנות ואז יכולים להיות מספר בעיות ושוב יש צורך להחליף את הכתר ולכן ממתינים עד לגיל 18 כאשר הילד סיים את הגדילה

22/09/2005 | 15:06 | מאת: חנן

שלום לכן שאלתי: ממה עשויים כתרים טרומיים כסופים, האם הם כוללים ניקל בתרכובת הנירוסטה? חנן

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים