טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

26/01/2015 | 10:56 | מאת: אסף

שלום, לביתי בת ה-5 חור עמוק בשן חלב תחתונה אחורית והרופאה המליצה על טיפול שורש, מבנה וכתר. ובסה"כ גילו 3 חורים מאז הבדיקה האחרונה (פחות משנה). האם טיפול כזה פוגע בשורש ובשן הקבועה? האם לשן הקבועה לא תהיה בעיה לצאת במקום הכתר? אני מקפיד לצחצח לה פעמיים ביום וגם חוט דנטלי. כיצד ניתן לשמור יותרששדשדכדגכדגעגכי על השיניים?

28/01/2015 | 10:05 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אסף, התקדמות של מוקד לא מטופל עלול לגרום זיהום. זיהום בשן החלבית עלול לגרום לנזק לשן הקבועה. טיפול נועד לעצור את התקדמות התהליך המזיק ולשמור על בריאות השן ,ככל שניתן. יש לעיתים שיניים שמתקשות לנשור עם או בלי כתר ואז אפשר ל"עזור להן", הכתר הינו כמו "קסדה" על הכותרת (החלק הנראה בחלל הפה ) שנועד לשמור על שארית החומר הבריא שנותר. תמשיכו לצחצח פעמיים ביום+ חוט + פלואוריד לפי המלצת הרופא המטפל וביקורות תכופות ( כל 3-4 חודשים בתחילה) בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים