בקיעת שיניים ומשככי כאבים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

24/12/2014 | 15:56 | מאת: Abigail

התינוקת שלי בת 6 חודשים, מזה כשבועיים סובלת, בעיקר בלילות. אני מנסה את כל התרופות סבתא למינהם, נשכנים קרים, נשכן עם פרי קפוא, חיתול טטרה רטוב, מוצצים קרים- זה מקל אבל ממש לפרק זמן קצר והיא ממש סובלת. כל זה נמשך עד שעות הבוקר 7:00-8:00 ואני נשברת ונותנת לה נרות - אקמולי/נורופן (נורופן ואם אין הקלה אחרי 4 שעות אקמולי או ההפך) השאלה שלי- היות ואני לא גאה בארץ ופה אין את התרופות האלה ולכן הרופאים לא מכירים אותם ולא יכולים לייעץ לי לגבי מינונים- האם זה לא מסוכן לתת לה את המשככי כאבים יותר משלושה ימים רצוף? (גם אם מדובר ב1-2 נרות ורק בלילה/בוקר)? תודה מראש על התשובה!

24/12/2014 | 20:33 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אביגיל, את השאלה יש להפנות לרופא ילדים, בכל מקרה עדיף להמעיט ככל שניתן במתן משככי כאבים מחשש לפגיעה בכבד (אקמולי) ורירית המעיים (נורופן) בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים