טיפול בחור בשן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

20/10/2014 | 05:37 | מאת: דנה

שלום, בני בן 4.5 ומזה חצי שנה מסרב לטפל בחור קטן בשן שבינתיים גדל. במרפאה הפנו אותנו לבית חולים לעשות סדציה. אולם הרדמה לטיפול בחור בשן נראית לי מוגזמת ומסוכנת. האומנם סדציה מסוכנת? מה אפשרויות הטיפול האחרות? תודה, דנה

20/10/2014 | 13:44 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום דנה, ראשית יש סדציה הכרתית, סדציה עמוקה והרדמה כללית לכל אחת מהשיטות יש יתרונות, חסרונות וסיכונים. חשוב שבנך ייבדק על ידי מומחה לרפואת שיניים לילדים (עם רשיון מומחה של משרד הבריאות) ,ייתכן שיצליחו עם גז צחוק ללא צורך בהתערבות תרופתית או בשימוש בסדציה הכרתית. אלו שיטות שמרניות יותר ביחוד שמדובר בשן אחת. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים