שן חלב נכנסה פנימה בעקבות חבלה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/08/2014 | 22:31 | מאת: ענבל

ביתי בת שנתיים ועשרה חודשים נפלה על השיניים הקידמיות. אחת נכנסה פנימה לתוך החניכיים בשלמותה, והשניה התעקמה קצת. כל האזור כואב ונפוח. לקחנו אותה באופן מיידי לטיפול שיניים חרום ועשו לה צילום. נאמר לי שהשיניים לא נשברו או ניזוקו, יש לטפל למניעת זיהום כי אחרת יאלצו לעקור את השיניים. היא מטופלת גם באנטיביוטיקה. יש לנו ביקורת עוד שבוע. הרופאה אמרה שהשן שנכנסה תצמח מחדש. האם אכן יש סיכוי לצמיחה מחדש של השן למצבה המקורי? כמה זמן זה יקח? האם יכול שהתעקמה וצמיחתה תהיה עקומה? מה ניתן לעשות בנוסף כדי למנוע זיהום? לא הייתי רוצה להגיע למצב של עקירת השיניים :-( האם זה ישפיע על השיניים הקבועות?

24/08/2014 | 00:57 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום ענבל, שיניים שנדחקו פנימה פעמים רבות בוקעות חזרה, זה יכול לארוך חודשים. נזק לקבועות עלול להתרחש מהחבלה עצמה או מהתפתחות זיהום בחלביות, לכן חשוב לשמור על ניקוי טוב (תמיד) ,כלכלה רכה וחיטוי מקומי סביב השיניים למשך עשרה ימים-שבועיים ולהמשיך להגיע לביקורות כדי לוודא שלא מתפתח זיהום עם הזמן. יכול להיות שהשן החלבית לא תבקע בדיוק למנח המקורי, אך חשוב יותר שתהיה בריאה . בהצלחה. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים