שן חלב פגומה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

20/07/2014 | 08:39 | מאת: שני

שלום, בני בן שנה וארבעה חודשים. השן הקדמית למעלה יצאה פגומה וחסר לה אמייל. הסוף שלה נראה שבור וצהוב. אנחנו שומרים על הגיינת שיניים ומצחצחים לו פעמיים ביום. הוא לא אוכל בלילות כבר מאז שהיה בן כמה חודשים. יש לו היסטוריה רפואית שכללה כמה הרדמות מלאות וטיפול אנטיביוטי כאשר היה בן מספר ימים, ייתכן שעובדה זו גרמה ליציאת השן הפגומה. הוא נבדק אצל רופאת שיניים בגיל שנה שאמרה שכרגע הכל תקין ושנחזור לביקורת בעוד שנה. רציתי לדעת האם יש משהו שניתן לעשות מבחינה אסטתית בשן שחלב שכן כפי שציינתי השן היא קדמית, נראית שבורה וצהובה בקצה.

21/07/2014 | 12:16 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום שני, סביר מאוד להניח שמקור הפגיעה ההתפתחותית קשור להרדמות שעבר, ניתן לבצע שחזור או כתר לבן על פי הצורך, ממליצה לגשת לרופא שיניים מומחה לילדים לשקול את הצורך הטיפולי והתזמון. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים