חשיפה ממושכת לגז צחוק מסוכנת?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

17/07/2014 | 21:27 | מאת: ישראל

שלום וברכה.יש לי ילד בכיתה ב' שצריך לעשות לו 3סתימות בשיניים שקרובות אחת לשניה וכנראה שהד"ר יעשה 3 סתימות הכל בטיפול אחד,זה אומר זמן רב עם גז הצחוק.לא מסוכןן חשיפה ממושכת לגז צחוק? ומדוע בסיום הטיפול מזרימים עוד מספר דקות חמצן? היום היינו בטיפול ובדיוק לקראת הסוף היתה אזעקה ורצנו למרחב מוגן ורציתי לדעת אם יכול להיות שהוא לא קיבל מספיק חמצן בסוף הטיפול עם גז הצחוק ומה ההשלכות תודה!

21/07/2014 | 12:10 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום ישראל, אין צורך לדאוג, טיפול מעט ממושך יותר לא גורם נזק. הזרמת החמצן בסוף הטיפול "שוטפת" את גז הצחוק החוצה תוך זמן קצר ,זה נעשה כדי שמטופל לא יקום כאשר עדיין נמצא בהשפעה כלשהי של גז הצחוק . בכל מקרה גם כשמפסיקים את הגז ונושמים אויר חדר רגיל תוך הגז יוצא החוצה (רק שלוקח קצת יותר זמן, סביר שמדובר בענין של עוד מספר דקות....) בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים