המון חורים בפה......

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

17/07/2014 | 21:21 | מאת: נורית

יש לי ילדה בת 6.5 שגילו לה 7 (!) חורים בשיניים, חור אחד כבר לסתימת שורש. היא לא אוכלת הרבה ממתקים ואנו מקפידים על צחצוח שיניים. איך ייתכן שתוך בערך שנתיים צצו כל החורים? האם גנטיקה? מה לעשות?? (היינו בבקורת לפני שנה וחצי-שנתיים והכל היה בסדר). יש לה אחות תאומה בלי שום חור.....

21/07/2014 | 12:02 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, ראשית בשיני חלב חורים מתקדמים במהירות רבה ולכן חשוב להיבדק לפחות כל חצי שנה. שנית, מאוד יכול להיות שהחורים אצל בתך הם בצידי השיניים (בקיר השן הפונה לשן הסמוכה) אם לא בוצעו צילומי רנטגן בעבר , לא ניתן היה לזהות מוקדים התחלתיים... בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים