צחצוח שיניים בלי משחה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/07/2014 | 19:43 | מאת: דנה

שלום רב, בתי בת 3.5. באופן כללי יש לה בעיה עם מרקמים נוזליים בפה (לא לוקחת תרופות ושותה רק מים). לא מוכנה בשום אופן לצחצח עם משחה. הדרך היחידה לצחצח שיניים עם משחה זה בכח. וזאת סאגה שנמשכת זמן רב. השאלה היא - כמה חשוב זה לצחצח עם משחה בגיל הזה? מה המשמעות של צחצוח בלי משחה? האם אפשר פשוט לוותר על זה ולנסות בעוד שנה? תודה!!!

16/07/2014 | 10:18 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום דנה, ראשית, מצויין ששותה רק מים, הלוואי כך היו כולם. השימוש במשחת השיניים הכרחי שכן הפלואוריד שבה מספק הגנה כנגד מחלת העששת (חורים בשיניים) כדי לנסות להתגבר על הקושי שלכם מציעה לשתף אותה בבחירת המשחה, לנסות ולטעום כמה משחות ושהיא תבחר את זו שהכי מתאימה לה. כמובן שתתנו לה לבחור רק ממשחות שמתאימות לגילה (2-6 שנים) שכן הרכוז של 500ppm פלואוריד מותאם לילדים צעירים. יש גם להקפיד על כמות קטנה של משחה (לא יותר מאפון) הייתי מנסה לחלק את הצחצוח לאיזורים, לשים כל פעם מעט מאד משחה (חלק מהאפון) ולתת לה הפסקה קלה ליריקה (ככל שיכולה בגילה) אמנם הצחצוח ייקח קצת יותר מ2 דקות, אך חשוב שיבוצע (ביחוד לפני שנת הלילה ) ובחוויה טובה. בהצלחה, אשמח לעדכון

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים