צמיחת שיניים לפני גיל 9

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

07/07/2014 | 15:16 | מאת: מירי

בתי בת 6.5, בבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים נאמר לי ע"י הרופא ששיניים שאמורות לבקוע בגיל 9 כבר בקעו אצל הבת שלי וכי הדבר יכול להעיד על בעיה הורמונלית. שאלתי היא האם זה מצב שכיח? האם יש מקום לדאגה?

08/07/2014 | 09:42 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום מירי, לא תמיד מדובר אכן בבעיה הורמונלית, שכן לא תמיד גיל השיניים (גיל דנטלי) חופף בדיוק את הגיל הפיזיולוגי (גדילה כללית של הגוף), אך חשוב לבדוק ולברר. אם אכן מקדימה את זמנה הורמונלית כל ההתפתחות המינית עלולה להקדים וגם מיצוי הגדילה לגובה עלול להיות מושפע לרעה. אז מה עושים? יש לבקש מרופא המשפחה/ילדים הפנייה לאנדוקרינולוג (בד"כ עושים בדיקות דם וצילום כף יד) האנדוקרינולג יתן תשובה ופתרונות על פי הצורך. בהצלחה. נשמח לעדכון.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים