שינוי צבע בשן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

31/05/2014 | 12:20 | מאת: לאה

שלום רב, ראשית תודה רבה על הפורום והתשובות. רציתי לשאול, הבן שלי קיבל אגרוף מילד אחר בשן הקדמית העליונה. השן שינתה צבע לאפור. מדובר בשן חלב. רופאת השיניים עשתה צילום ע"מ לשלול דלקת ושללה. אמרה שמדובר בשטף דם ורוב הסיכוי שהצבע ישאר כך. לא הבנתי, האם הצבע ישאר כך גם בשן הקבועה שתצמח? מה הסיכוי שהצבע של השן הקבועה יהיה רגיל? זה פשוט מאוד בולט וחבל לי. תודה רבה ויום טוב ליאת

31/05/2014 | 23:36 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, שינוי צבע בשן חלבית לא אמור לגרום לשינוי צבע בשן הקבועה. לא ברור לי משאלתך מה גיל בנך ? כמה זמן לאחר החבלה הופיע שינוי הצבע , האם נמצא במעקב? כאשר יש שינוי צבע אפור זמן קצר לאחר החבלה, לעיתים מדובר על שטף דם שיכול להיספג ואז הצבע יכול להתבהר חזרה באופן חלקי או מלא. שינוי צבע קבוע לאפור עלול להעיד על פגיעה בחיות השן. החבלה דורשת מעקב , על מנת לשלול התפתחות של סיבוך (כמו זיהום) שעלול לקרות עם הזמן בשן החלבית , מה שעלול לפגוע בהתפתחות השן הקבועה . ככל שגיל הילד צעיר יותר השן הקבועה במצב התפתחות קדום יותר ולכן יותר פגיעה. בהצלחה.

01/06/2014 | 08:58 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה. בני עוד מעט בן 7. עדיין לא נשרה לו אף שן חלבית. שינוי הצבע הופיע כחודש לאחר החבלה. הוא הגיע למעקב כחודש וחצי לאחר החבלה, עשה צילום ובצילום הרופאה אמרה שאין דלקת. על סמך מידע נוסף זה, האם תשובתך אחרת? תודה ויום טוב לאה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים