שיניים עקומות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/05/2014 | 08:21 | מאת: מיכל

שלום רב, לביתי בת השנה ושלושה חודשים (שנה וחודש גיל מתוקן) צומחות שתי השיניים התחתונות. כל סוף השבוע היתה עצבנית, עם חום, ולא אכלה כמעט כלום. השיניים לא צומחות ישר אלא בזווית של 45 מעלות פנימה. אני מניחה שאי השקט במהלך סוף השבוע נבע מצמיחת השיניים. האם צמיחת השיניים בצורה עקומה שכזו היא תקינה? האם סביר שהשיניים יתיישרו? והאם זה מעיד משהו על אופן צמיחת השיניים הקבועות לאחר ששיני החלב יתחלפו, כלומר האם גם הן יהיו עקומות?

27/05/2014 | 13:39 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, המיקום הסופי של השיניים בקשת תלויה במערך הכוחות בפה (לשון, לחיים, שפתיים, הרגל כמו אצבע או מוצץ , מידת הצפיפות) בכל מקרה אין צורך בהתערבות בשיני החלב, כן כדאי לגשת לבדיקה ראשונה אצל רופא שיניים מוחה לילדים לקראת גיל שנה ולבקר אחת לחצי שנה (באופן כללי) מוקדם מכדי לקבוע מה צפוי בקבועות, אם השיניים החלביות יהיו צמודות או צפופות , סביר שגם לקבועות לא יהיה דיי מקום ותהיה צפיפות. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים