שן עודפת לבת שנה וארבעה חודשים?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/04/2014 | 01:40 | מאת: עדי

שלום, לבתי בת השנה וארבעה חודשים צמחו זה מכבר 4 שיניים חותכות עליונות ו-4 תחתונות וכן החלה צמיחתן של הניבים העליונים ושל שיניים טוחנות בלסת התחתונה. היום הבחנתי כי בין שתי השיניים החותכות העליונות (ומאחוריהן) מתחילה לצמוח שן נוספת חדה. משיטוט באינטרנט הבנתי שאולי מדובר על שן עודפת (מזיודנס). 1. האם זו תופעה שכיחה והאם הגיוני שהשן העודפת צצה כבר בגיל כזה? 2. האם בגיל כזה מבצעים בהכרח עקירה של שן עודפת? 3. האם יכולות לצוץ שיניים עודפות נוספות? 4. האם זה מעיד על בעיות עתידיות שעשויות להתפתח בכל הקשור למערכת השיניים של בתי? אמנם קבענו תור לבדיקת שיניים, אך בינתיים אודה לכל מידע ראשוני בנושא. שבוע טוב

29/04/2014 | 16:55 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום עדי, היתרון של שן עודפת חדה היא שלרוב היא בוקעת וניתן לבצע עקירה פשוטה. יש לבדוק ולראות האם יש הפרעה לקשת השיניים או לסגר. תיזמון העקירה ייקבע אם יש או אין הפרעה , תוך התייחסות למצב התפתחות השיניים הקבועות ולקרבת השן אליהן על מנת שעקירה לא תסכן אותן, כמובן שמתייחסים גם לגיל ולאמצעים הדרושים בכל גיל ורמת שת"פ. ייתכן מאד שימתינו ויעקבו לעת עתה. יש לדעת שלשן עודפת נשירה פעמים רבות תהיה שן עודפת קבועה. בהצלחה.

30/04/2014 | 23:25 | מאת: עדי

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים