סתימה לילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/04/2014 | 20:33 | מאת: בועז ,

שלום רב. החל מגיל שלוש לקחנו את בננו לביקורות אצל רופאת שיניים אחת לשנה. הוא התמודד עם זה יפה מאוד. לאחרונה התגלה אצל בננו חור בשן אחורית צד ימין עליון. הבעיה עם בננו זה שכשהוא בחרדה הוא מדבר ללא הפסקה על מנת להרגיע את עצמו וכך הטיפול בגז צחוק אינו יעיל. בפעם הראשונה כשניסינו אצל הרופאה הקבועה הוא נתן למרוח לו חומר מאלחש על החניכיים ולתת זריקה אולם נלחץ ממכשיר השאיבה ולא ניתן היה לטפל בו. כעת עשינו תור לרופאה אחרת באותה מרפאה של כללית עם התמחות בפסיכולוגיית ילדים. שאלתי היא כיצד ניתן לגרום לו שלא ידבר כאשר המסיכה עליו. אני מאמין שאם ישאוף את הגז כהלכה יהיה רגוע יותר. היינו אצל הרופאה השניה כבר פעם אחת לבדיקה וצילום. הפעם הוא עשה בעיות קצת עם הצילום ובכה אבל אח"כ נרגע ונתן שתתדגים לו את מכשיר השאיבה והמכשיר שמשפריץ מים. אודה על תשובותיכן.

25/04/2014 | 21:25 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום בועז, לא ברור מה רצית לשאול... ברור שהתנהגותו נובעת מחרדה. יש להגיע לרופא שיניים מומחה לילדים (עם רישיון מומחה של משרד הבריאות) נשמע שהתחלתם בתהליך של יצירת קשר ואמון החשוב מאד להפחתת חרדה. אם ניתן לטפל בבנכם באמצעים התנהגותיים ובסיוע גז צחוק, ימשיכו ויתקדמו בטיפול ואם לא יפרסו בפניכם את אפשרויות הטיפול הנוספות. בהצלחה.

26/04/2014 | 08:32 | מאת: בועז ,

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים