ילדה בת שנתיים...

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

24/04/2014 | 09:13 | מאת: יעל

2 שאלות לגבי ביתי בת השנתיים: 1. כבר זמן רב (אולי מאז שנולדה...) יש לה רגישות גבוהה מאד בחניכיים. כל מכה קלה - מדמם לה וכן בנסיון לצחצח לה שיניים, מדמם לה החניכיים וכואב לה. מה יכול להיות הסיבה? 2. לפני כשבוע שמתי לב פתאום שאחת השיניים הקדמיות שלה שינתה גוון לאפרפר. מה זה? מה הגורם? יש מה לעשות לזה? תודה רבה

25/04/2014 | 21:19 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יעל, ראשית מומלץ כבר מגיל שנה להגיע לבדיקה ראשונה אצל רופא שיניים מומחה לילדים. אם אין צחצוח קבוע ויעיל על ידי ההורה (כל ערב ובוקר) זה יכול להתבטא בדלקת חניכיים (נפוחות, אדומות ומדממות בקלות) , כמובן שיש לבדוק , אך אם זה המצב חשוב לעבוד על הצחצוח של הגבול בין החניכיים והשיניים , עם הזמן צפוי שיפור משמעותי. -שינוי צבע לאפור מחשידה לכך שנחבלה בשיניה, במסגרת בדיקת הרופא יבצעו גם צילום ויעריכו את המצב. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים