שן קידמית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

08/04/2014 | 08:41 | מאת: מירב

שן קדמית מירב | 08:31 8/04/2014 שלום, הבן שלי בן 3.5 שנים נפל אתמול והשן הקידמית נכנסה פנימה לתוך החניכיים. השן כרגע נראית במקצת (כמו שן שרק מתחילה לצמוח) היינו אצל רופא השיניים שאפילו לא הסתכל ואמר שאין מה לעשות במקרה הזה. האם באמת אין מה לעשות? אין טיפול שניתן לעשות כרגע? האם צריך באמת לחכות עד גיל 6 שיתחילו השיניים הקבועות לצמוח? אודה לתשובתכם. מירב.

09/04/2014 | 09:24 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום מירב, חבלה שבה השן החלבית נדחקת פנימה היא חבלה לא קלה ודורשת התייחסות רצינית. יש לבדוק היטב ולצלם ולנסות להעריך את הכוון שבו נכנסה השן החלבית ,במידה ונראה שהשן לא נדחקה לכוון נבט השן הקבועה משאירים את השן למעקב צמוד, תוך מתן הנחיות חיטוי וניקוי קפדנים, על מנת להקטין את הסיכון להתפתחות זיהום. לרוב השן החלבית בוקעת חזרה חלקית או לגמרי תוך מספר חודשים. אך חשוב מאד המעקב הצמוד. אם נראה שהשן החלבית נדחקה לכוון הקבועה ומסכנת את התפתחותה, עוקרים את החלבית. נא פני לרופא שיניים מומחה לילדים (עם תעודת מומחה),לקבלת הערכה מקצועית. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים