גודל של מוצץ

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

30/03/2014 | 17:29 | מאת: בר

שלום רב, בתי בת שנה וארבע חודשים (כמעט). הייתה סרבנית מוצץ ומצצה רק אצבע. בגיל שנה הצלחנו שתקח מוצץ. שאלתי היא: כיום אנו משתמשים במוצץ סיליקון (של חברת MUM) בגודל של גילאי 0-6. לחברה יש גם מוצץ של גיל 6+ (חודשים). אך לדעתי הפטמה גדולה... האם זה בסדר להשאר עם גודל כזה של מוצץ? זו לא המידה הכי קטנה, אבל גם לא גדולה. האם זה יכול להשפיע על מבנה הלסת? וצמיחת שיניים? כיום יש לה ארבע שיניים עליוניות+ שתי טוחנות למעלה ולמטה שלוש תחתונות (יוצאת הרביעית)+שתי טוחנות תחתונות אשמח למענה תודה

03/04/2014 | 00:07 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום בר, כל מוצץ גורם נזק, אך הוא עדיף על אצבע ויש לו חשיבות להרגעה . ככל שהמוצץ קטן יותר , הנזק קטן יותר לכן יש להעדיף קטן ככל שניתן ולנסות לגמול סביב גיל 3-3.5 (אם קיימת בשלות רגשית).לרוב בגמילה עד גיל זה מתאפשר תיקון טבעי של מבנה הלסת . בתך בגיל המתאים לבדיקת שיניים ראשונה אצל רופא שיניים מומחה לילדים. בהצלחה.

03/04/2014 | 06:58 | מאת: בר

הבנתי. האם את למשל מקבלת באיזור המרכז?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים