בת 3 ללא שיני חלב קידמיות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

24/03/2014 | 11:03 | מאת: אניה

שלום האחיינית שלי בת 3 וחצי נפלה לפני שבועיים וכתוצאה מכך נשברו לה השינים את הניבים הצליחו להציל ואת השיניים הקדמיות נעלצו לעקור מכוון שהן היו מתנדנדות השאלה היא מה צריך לעשות במצב כזה כדי שהשיניים לא ינזקו בעתיד כתוצאה מהנפילה והאם אפשר לעשות משהו קוסמטי כמו שתל או כתר עד שיצמחו השיניים הקבועות בגיל 6-7 ????

27/03/2014 | 15:04 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אניה, אם השיניים הקבועות נפגעו במהלך הנפילה, נותר רק לעקוב אחר התפתחותן ולהמתין שיבקעו (גיל 7-8) בענין האסתטיקה יש פתרונות זמניים מעין תותבת (לא ניתן לבצע כתר שכן כתר יושב על שן קיימת וגם שתל אינו אפשרי), אך רוב הילדים הצעירים שאיבדו את השיניים הקדמיות בגלל חבלה או עששת אינם הולכים עם תחליף. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים