חורים בשיניים לבת 4

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

22/08/2004 | 22:18 | מאת: יעל

בתי בת 4 וחצי, מהשן הראשונה היו כתמים שחורים על השיניים. בשיניים הקדמיות יש לה חורים מאד לא אסתטיים. מומחית לילדים המליצה לא לגעת ולחכות שינשרו, כיוון שטיפולי שורש הם טראומה לילדה. מה דעתך? תודה.

לא נראה לי שרופאת שיניים מומחית לילדים קבעה שיש עששת ( חורים ) והמליצה לא לטפל ולא לגעת ולחכות שהשיניים ינשרו. נראה לי שלא היית אצל מומחית לילדים אלה אצל רופאת שיניים רגילה שגם מטפלת בילדים, משום שאין דבר כזה לא לטפל בחורים וטיפול בגיל הזה לא גורם טראומה לילד אם יודעים איך לטפל, במידת הצורך ניתן לעזור לילדה בדרכים רבות לעבור את הטיפול ללא טראומה וההיפך אפילו כחוויה טובה. המלצתי היא לפתוח דפי זהב ולחפש רופא שיניים מומחה לילדים או באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים גם שם יש רשימות לפי איזורים .

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים