סתימה בשן טוחנת לילדה בת 5

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/01/2014 | 23:59 | מאת: מאיה

שלום רב! רופאת השיניים המליצה על סתימה בשן טוחנת ,היות ומדובר בגז צחוק אנו חוששים . האם עדיף להמתין עד שהשיני חלב ינשרו או לבצע טיפול זה ?

30/01/2014 | 09:30 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום מאיה, גז צחוק אינו צריך להדאיג אותך כלל .זו אינה הרדמה כללית או טשטוש, אלא משמש להרגעה , הילדה ערה ומגיבה, רק יותר נינוחה. לעומת העדר טיפול בטוחנת שאמורה לתתפקד שנים רבות בפה ללא כאבים וללא זיהום (חלקן אמורות להתחלף בגיל 9-11 וחלקן בגיל 11-13) עלול הוביל לנזק בלתי הפיך (כאבים/ זיהום/ איבוד מקום והשפעה על הסגר ועוד......) עששת בשיני חלב מתקדמת מאד מהר! אל תמתינו. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים