הוצאת שן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/01/2014 | 17:04 | מאת: יוליה

שלום רב, הייתי אם ילדתי בת 5.5 אצל רופא שיניים בקופה עקב כאבים בשן. נמסר לנו אחרי טיפול שאין שום אפשרות צריך לעקור את השן וגם אין אפשרות לשים כתר( זאת שן 5 למתה). אני דואגת שהשיניים יצאו עקומות, אולי יש עוד דעות לגבי זה?

30/01/2014 | 09:49 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יוליה, לא ניתן להתיחס לתוכנית הטיפול ללא בדיקה וצילומים. טוחנת זו חשובה מאד ואמורה להתחלף רק בגיל 11-13, עקירה טרם זמנה מובילה לאיבוד מקום עבור מחליפתה הקבועה. לכן רצוי לטפל בה , אך לעיתים היקף הדלקת או מצב השורשים לא מאפשר טיפול ואין מנוס מעקירה. איני יודעת מה המצב אצל ביתך והאם בקעה הטוחנת הקבועה שעליה ניתן להדביק שומר מקום (בד"כ בוקעת בגיל 6 , אך לעיתים מקדימה) אם אינכם רגועים, אפשר לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא שיניים מומחה לילדים. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים