רווח בשיניים התחתונות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

28/11/2013 | 19:22 | מאת: ניב

היי , הייתי אצל רופאת שיניים , והיא עשתה לי ניקוי שיניים מכיוון שהיתה לי הצטברות של עששת . לאחר הניקוי , נוצרו רווחים בין 4 השיניים התחתונות. בשאר השיניים לא נוצרו רווחים. יש לציין כי הרווחים מאוד מציקים לי ומפריעים לי כאשר הלשון נוגעת באזור. רציתי לשאול : 1. האם זה נורמלי שהרווחים נוצרו או שמא הטיפול שקיבלתי לא היה טוב ? 2.מה ניתן לעשות כדי לטפל בזה ?

03/12/2013 | 08:58 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום ניב, ניקוי שיניים מסיר אבנית ורובד, עששת מטופלת באמצעות שחזורים סתימות וכו'... ניקוי אבנית אינו יכול לגרום לרווחים,אלא מנקה משקעים שסגרו את המרווחים הטבעיים ולכן יש שינוי בתחושה ולכך צריך להסתגל. המצב הבריא והרצוי הוא ללא אבנית ורובד. חשוב להקפיד על ניקוי יומיומי גם בבית. התחושה חזקה יותר בקדמיות התחתונות, מכיוון ששם לרוב יש את הצטברות האבנית הגדולה ביותר. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים