השיניים הקבועות לא יוצאות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

15/07/2013 | 10:02 | מאת: מירב

שלום רב, לבתי בת 8 (בעוד חודש)התחלפו רק שתי השיניים החותכות התחתונות. רופא השיניים ביקש שנעשה צילום פנורמי ורק אז הוא יתייעץ עם רופא נוסף ויאמר אם יש צורך בעקירת שתי השיניים העליונות על מנת שיהיה מקום לשיניים הקבועות לבקוע. לטענתו, יכול להיות שלשיניים הקבועות אין כוח לדחוף ולצאת החוצה. שאלתי: מה יקרה אם לא נעקור את השיניים? מאחר ואנו רוצים להימנע בכל מחיר מכאב וטראומה. תודה.

17/07/2013 | 10:20 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, על פניו נראה שבתך מעט מתעכבת, בד"כ מדובר בילדים שגם שיני החלב בקעו אצלם מעט יותר מאוחר. האם שיני החלב ניידות? אפשר לעשות צילום מקומי קטן באיזור הקדמיות ולבדוק אם יש הפרעה בבקיעה,בפנורמי האיזור הקדמי מודגם הרבה פחות טוב וקשה לאבחן. הפנורמי יכול לתת מידע כללי על רמת התפתחות השורשים של כל הקבועות ולהעריל את "גיל השיניים" . מכיוון שגם הצידיות התחתונות טרם בקעו,ככל הנראה זה רק עניין של זמן. בהצלחה,ד"ר רוזן-ולטר

17/07/2013 | 11:22 | מאת: מירב

תודה רבה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים