שיניים ראשונות - מיקום בחיך

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/07/2013 | 16:33 | מאת: תמי

שלום, לביתי בת כמעט 7 חודשים יצאו לפני שבועיים שתי שיניים חותכות בלסת התחתונה ועכשיו אני רואה שן בלסת העליונה, ליד המרכז ולא במרכז - אולי לא מדובר בשן חותכת - והיא מבצבצת מהאזור הרחב של החניכיים (לכיוון השפה) ולא בתחתית החניכיים. האם מדובר בתופעה נורמלית או שיש לראות רופא (אורטודנט/שיניים)? תודה

09/07/2013 | 13:51 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום תמי, תיאורך נשמע תקין לחלוטין, מדובר בשיניים בתהליך בקיעה, המיקום הסופי נקבע על פי מערך הכוחות בפה: הכוחות שמפעילים הלחיים, שפה, לשון, הרגלים כמו מוצץ...) בכל מקרה מומלצת בדיקה ראשונה לקראת גיל שנה. בהצלחה,ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים