שן חלב שנשברה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/06/2013 | 21:24 | מאת: טלי

שלום, לבני בן השנה ו-8 נשברה שן קדמית עליונה וגם קצת זזה ממקומה. רופא שיניים שבדק אותו אמר שכיוון שהשבר קרוב לדנטין כדאי לעשות שחזור כדי שלא תהיה לבני רגישות מוגברת לחום/קור או כאבים מיותרים. רציתי להתייעץ בפורום זה לגבי מספר שאלות שמטרידות אותי: 1. האם זה מקובל לעשות שחזור לשן חלב לילד כל כך קטן, בגין המצב שהרופא תאר? 2. באיזה חומר משתמשים לשחזור? האם יש כמה אופציות? מה הכי מומלץ? אשמח לכל אינפורמציה נוספת. תודה

16/06/2013 | 15:23 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום טלי, קרוב לדנטין? או קרוב למוך? אם השבר באמייל , מספיק להחליק שלא ישרוט אם השבר בעומק הדנטין רצוי להשלים,להפחית סיכון לזיהום בשן, בשל חדירה אפשרית של חיידקים וכן מניעת רגישות לטמפ'. אך צריך לקחת בחשבון שבגיל זה קשה מאד להשיג שיתוף פעולה לצורך ביצוע פעולה כזו (מדובר במספר שלבים בטיפול וכדי שהשחזור יהיה יעיל ויציב חשוב לשמור על יובש של השן )רוב הסיכויים שיהיה קשה לבצע זאת ללא טשטוש יש לשקולו את מכלול השיקולים ולהחליט יחד עם הרופא המטפל (בגיל זה מומלץ שזה יהיה מומחה) בהצלחה,ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים