משחת שיניים לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

29/05/2013 | 08:58 | מאת: רוית

שלום ברצוני להתייעץ לגבי משחת שיניים לתינוק בן שנה ועשרה חודשים האם עדיף משחה ללא פלואוריד (למשל של וולדה) או שכן מכילה פלואוריד אך מותאמת לתינוקות? אני מבינה שהפלואוריד מונע עששת אך מצד שני התינוק שלי לא יורק עדיין ולכן מן הסתם הוא יבלע. אז מה מומלץ יותר, ללא או עם פלואוריד?

04/06/2013 | 12:21 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום רוית, לפי המלצות משרד הבריאות עד גיל שנתיים יש להשתמש במשחה ללא פלואוריד, ההחלטה אם בכל זאת להשתמש במשחת פלואוריד היא לאחר בדיקה של רופא השיניים מומחה לילדים על פי רמת הסיכון לעששת.(לפי הרגלים, וכו' ) אנו ממליצים על בדיקה ראשונה כבר מגיל שנה. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים