צילומי שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

04/05/2013 | 19:03 | מאת: שלי

שלום רב, בני בן ה-11 צריך לעבור צילומי שיניים לקראת התחלת תהליך אורטודנטי ועקירת שיניים. הוא מתקשה מאד לסבול את מה שמכניסים לו בפה על מנת לצלם את השיניים העליונות. על סף הקאה ממש בכל פעם שמכניסים לו את האביזרים לצילום. מה ניתן לעשות? הוא חייב לעבור את הצילומים האלו. יש לכן הצעה? תודה נראש

06/05/2013 | 12:20 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, הצילומים כמובן חשובים לאבחנה ותוכנית הטיפול ולמקור להשוואה של התקדמות הטיפול. יש צילומים הנעשים במכון בלבד וצריך לנשוך על מתקן בעזרת השיניים הקדמיות בלבד, כך שבד"כ לא מעורר רפלקס הקאה הצילומים הקליניים עם המראה , ראשית לבקש את המראות והמתקנים הקטנים ביותר, לבקש איש צוות רגוע עם סבלנות וגישה ולעבוד על הרפייה ונשימה דרך האף, אם לא מצליח אפשר לנסות צילומים אלו ואת צילומי הרנטגן הקטנים במרפאה עם גז צחוק (מפחית את רפלקס ההקאה) בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר צילומי

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים