טישטוש בטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

10/04/2013 | 17:42 | מאת: נויה

הנכדה שלנו צריכה לעשות טיפול שורש בשן אחרונה בלסת תחתונה. היא בגיל 3 שנים ו-10 חודשים. הפנו אותנו לעשות את הטיפול בבית חולים תחת טשטוש. שאלתנו היא האם יש סיכון? או תופעות לוואי? נראה לנו שזה מוגזם בשביל טיפול לשן אחת בלבד לעשות טישטוש. אודה על התייחסותך והאם זה כדאי? כי אמרו שלא רוצים שתהיה לה טראומה להבא מאחר והיא לא כל כך משתפת פעולה.

בכל טיפול ישנם סיכונים, ותופעות הלוואי תלויות בתרופת הטשטוש אותה נותנים לילד. בהחלט מומלץ לבצע טיפול בעזרת טישטוש כאשר ילד לא משתף פעולה,ובכך מאפשרים טיפול יעיל נוח לילד וברוב המקרים גם שיתוף הפעולה משתפר פלאים בעזרת התרופות. חשוב מאד לטפל בשיניים החלביות וזאת בכדי למנוע כאבים, למנוע הדבקה של השיניים הסמוכות ואף פגיעה בשיניים הקבועות שמתפתחות בלסת, בהצלחה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים