טיפול מניעה לילדה בת שש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

03/03/2013 | 13:42 | מאת: אמא

שלום רב, ביתי בת שש וחצי. לאחרונה ביקרנו אצל רופאת שיניים במסגרת מעקב חצי שנתי. הרופאה הציעה כי ביתי תעבור ניקוי אצל שיננית ואח"כ הרופאה תמרח על השיניים הטוחנות שילוב של שני חומרים (כחול וורוד יחד) לחיטוי חיידקים ושכבת מגן לסדקים ולחריצים. במהלך הטיפול הרופאה אמרה כי לביתי "שיניים פריכות" כך שניתן לגרד מהן חומר וכי אם ימשיך כך,בעתיד תצטרך לעשות כתרים. שאלתי: מהן שיניים פריכות וכיצד ניתן למנוע הדרדרות המצב בשניים על מנת למנוע טיפולים נוספים בעתיד?

ישנם ילדים שהשיניים הטוחנות בוקעות עם אמייל פגום שנוטה להשבר זו תופעה שמופיעה בעיקר בטוחנות הראשונות הקבועות ומצריכה מעקב צמוד אצל רופא שיניים מומחה לילדים במידה ואכן האמייל חלש ברוב חלקי השן לפעמים יש צורך בכיסוי של השיניים בכתרים, מומלץ לצחצח טוב עם משחת שיניים שמכילה פלואוריד, ניתן למרוח גם משחה שמכילה פלואוריד בריכוז גבוהה גם במרפאה וגם בבית, ישנו גם תכשיר נוסף שמכיל קלציום ופוספט וגם יכול לחזק את השיניים הללו, בחלק מהמקרים זה אכן עוזר ובחלק לא והשיניים מגיעות לכתרים

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים