עששת אצל ילד בן 8

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

01/10/2012 | 02:33 | מאת: קרן ש.

שלום רב, הגענו לרופאת שיניים של הקופה לאחר שרופא המשפחה הפנה אותנו אליה עם משהו שנראה כמו שטף דם בחניכיים העליונות. רופאת השיניים טוענת שמדובר בדלקת חניכיים מעל שן מתנדנדת אשר תחלוף מעצמה עם נפילת השן. במקביל ערכה לנו צילומי נשך שבהם לטענתה התגלתה עששת בין השיניים בשני מקומות (משני צידי הפה). היות ואני מאד מאד מקפידה על צחצוח אצל הילדים ואצלי סתימה ראשונה היתה בגיל 20 ומשהו אני מוצאת את עצמי מאד סקפטית ולא שלמה לקראת התור לסתימה במיוחד שמדובר בשיניים טוחנות שלא אמורות להתחלף ובעצם בסתימה צדדית בין השיניים שאני יודעת שהיא מורכבת יותר. האם יש טעם לגשת לחוות דעת נוספת? כמובן שאת הצילומים נאלץ לעשות מחדש היות והקופה לא תתן לי אותם. אני לא ישנה כבר שבועיים ושוברת את הראש איך הגענו למצב הזה. כשאני מסתכלת על השיניים של הילד (בן שמונה) אני רואה שיניים לבנות ויפות. ושמעתי המון סיפורים על קופות החולים שממהרות לטפל בשיניים גם במקרה שאין ממש צורך. בכל זאת מדובר בילד ובמשהו שישאר איתו לכל החיים. אשמח לעיצה. תודה.

01/10/2012 | 09:08 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום קרן, אם אינך רגועה , ודאי שעליך לפנות לחוות דעת שניה בכל אופן לא לחזור על הצילומים, אמנם הם מהוים חלק מהרשומה הרפואית , אך את זכאית על פי חוק לשלם ולקבל העתק. אם עד כה לא היתה אצל בנך היסטוריה של עששת, יותר סביר שמדובר בטוחנות חלביות (הנמצאות בפה כבר כ- 6 שנים) ולא בטוחנות הקבועות הבוקעות בגיל 6-7 לערך ונמצאות אצלו זמן לא רב בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים