טיפול ללא ביצוע צילום

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

19/09/2012 | 15:47 | מאת: א

האם ניתן לאתר חור בשן חלב ללא ביצוע צילום והאם נהוג לטפל בשן כזו על סמך ראיה בלבד כמובן שאני בעין בילתי מקצועית לא רואה שום דבר שונה בשן הזו לעומת השינים שליד לדברי רופאת השינים נדרש לבצע זריקת הרדמה + סתימה ומאח רוהילדה קטנה גם שימוש בגז צחוק.

20/09/2012 | 12:42 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, יש חורים במשטחים הגלויים לעין שניתן לאבחן בבדיקה. לרוב צילום הוא אמצעי עזר חיוני ומשלים את המידע המתקבל בבדיקה, במיוחד כאשר אובחנה עששת בבדיקה. (לא מצלמים כאשר יש מרווחים בין השיניים וניתן לראות גם את צידי השן בעצורה גלויה לעין) בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים