תוספת פלואור לילדים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

18/08/2004 | 21:44 | מאת: אשרת

שלום רב, האם מומלץ לתת תוספת פלואור לילדים (בני שנה ושלוש). הם שותים בעיקר מיים מינרלים. אם כן - כיצד ובאיזה מינון? תודה

לפי הנחיות משרד הבריאות לא מומלץ לתת תוספת פלואוריד לילדים גם אם הם שותים רק מים מינרלים וזאת בגלל שיש הפלרה של המים כמעט הכל הארץ והילדים מקבלים את הפלואוריד מבישול עם מי ברז וממקורות אחרים כמו מזון ושתיה אחרת. ילדים בסיכון גבוה כן צריכים לקבל תוספת פלואוריד אך רק בהמלצת רופא שיניים מומחה בילדים, ולכן כדאי שתשאלי את רופא השיניים של ילדיך האם הם זקוקים לתוספת או לא ואם כן הוא יקבע את המינון הנכון.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים