חור בשן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

05/05/2005 | 15:28 | מאת: ענת

להפתעתי , גיליתי שלביתי בת ה - 3 ורבע יש חור בשן תוחנת . האם כדאי לעשות סתימה , או לא למהר ? ואם כן , עושים זאת בהרדמה מלאה ?! זו ילדה פחדנית מכל מה שקשור לחלוק הלבן ולבדיקות רפואיות . תודה .

07/05/2005 | 23:47 | מאת: דורית

יש לעשות את הסתימה בהקדם האפשרי , אחרת החור עלול להתפשט ולעבור אף לשיניים הקבועות. הרדמה מלאה היא סיכון ואין צורך להרדים את הילדה על מנת לבצע סתימה (גם רופאים מנסים להימנע מהדמה כללית ככל האפשר). יש צורך רק ברופא שיניים סבלני (אולי בגז צחוק גם) ובהורים שיבטיחו מתנות לאחר הטיפול. בהצלחה דורית

16/05/2005 | 10:03 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

מומלץ בהקדם לגשת לרופא שיניים לילדים לטיפול דחוף עששת בשיניים היא מחלה מדבקת וזה יכול להדביק שינייים סמוכות. רופא שיניים לילדים ימליץ על דרך הטיפול לפי הצורך

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים