תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

22/07/2004 | 08:03 | מאת: ענבל

בוקר טוב יש לי תינוק בן שנה וחצי ולו רק 4 שיניים עד כה על 2 העליונות יש כתמים קטנים לבנים-מה הסיבה ומה ניתן לעשות? האם לתת לו פעם ביום פלואוריד? האם קצב גדילת השיניים אמור להדאיג? תודה רבה

קצב בקיעת השיניים של בנך בהחלט מעט באיחור אבל אין צורך לדאוג משום שקצב בקיעת השיניים הנשירות וסדר בקיעתן מאד וריאבילי ואיחור זה אינו נחשב לחריגה מהנורמה. בהקשר לכתמים הלבנים על השיניים, אלו יכולים להיות מספר תופעות בניהן גם התחלה של חורים בשיניים ( עששת ) ולכן יש לגשת בהקדם לרופא שיניים לילדים לבדיקה, הדרכה וטיפול לפי הצורך. כיום לפי הנחיות של משרד הבריאות לא מומלץ לתת תוספי פלואוריד ססטמי רק מקומי, טיפול זה ניתן על ידי רופא השיניים לילדים

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים