שן שבורה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/03/2005 | 12:56 | מאת: גלית

שלום רב, לפני כשבוע גיליתי שאחת השיניים הקדמיות של בני בן השנתיים וחצי שבורה. השבר נמצא ממש בקצה השן, עד כדי כך שכמעט אף אחד לא שם לב. אינני יודעת איך ומתי השן נשברה, פשוט גיליתי את זה פתאום. יש לי תחושה שהשן הופכת להיות טיפה יותר כהה. שאלתי - האם צריך או ניתן לעשות משהו, האם יש סיכוי השן תהפוך להיות שחורה? איך מתבצע טיפול שיניים לילד שאין סיכוי שיסכים בכלל לפתוח את הפה. האם ניתן לקבל רשימת רופאי שיניים מומחים לילדים? תודה, גלית

בכל חבלה בשיניים חשוב לגשת לרופא שיניים מומחה לילדים לבדיקה וצילום ומעקב ובמידת הצורך טיפול. כל חבלה בשיניים החלביות יכולה לפגועה בשיניים הקבועות ולכן המעקב חשוב מאד. במידה ויש צורך בטיפול בגיל כה צעיר ניתן לשלב תרופות שונות לטשטוש רשימת רופאים מומחים לילדים ניתן למצוא בכל דפי זהב באיזור המגורים או באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים