טיפול שיניים לילדה בת 5.5

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/03/2005 | 12:25 | מאת: עינת

הבת שלי עברה 2 סתימות הרופא שעשה את הסתימות לא צילם את השיניים לפני הטיפול רק אמר לי במהלך הטיפול שהחור עמוק ולכן יכין סתימה כסופה כמו של מבוגרים. אחרי חודש צמח לילדה גוש בשר בחניכיים ליד כל שן שעשו בה סתימה הרופא המטפל אמר שהיא צריכה לקחת אנטיביוטיקה ולעשות טיפול שורש פנינו לרופאת שיניים מומחית לילדים שצילמה את הפה והתשובה שלה לגבי השיניים שצריך לעשות טיפול שורש עמוק שלא בתוך שיחזיק מעמד ויכול להיות שבסוף נצטרך לעקור את השיניים בנוסף יש לילדה עוד 4 חורים רגילים וחור אחד שכנראה עמוק מדי ונצטרך לעשות בו טיפול שורש הרופאה הציעה לי לעשות את הטיפול עם תרופת הרגעה וגז צחוק או את כל הפה בהרדמה כללית כרגע אני במצב שאני לא יודעת מה להחליט אם השיניים עומדות ליפול בקרוב אז אולי לא כדאי לענות את הילדה בטיפול שורש שאולי לא יצליח אולי כדאי פשוט לעקור את השיניים והאם לעשות את כל הפה בהרדמה כללית או ב- 4 טיפולים שהילדה תקבל תרופת הרגעה , גז צחוק והרדמה

07/03/2005 | 12:57 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

אם היית אצל רופא שיניים מומחה לילדים והוא המליץ לך על טיפול בסדציה או הרדמה כנראה שאכן זה מה שהילדה צריכה, כן צריך לטפל בשיניים החלביות כל עוד ניתן ולא לעקור, לידיעתך שיניים אחוריות נושרות בסביבות גיל 12-13 ולכן כן צרי לטפל.

13/03/2005 | 20:51 | מאת: אפרת

לביתי חור ענק השן טוחנת . חור שמצריך טיפול שורש. ביתי מסרבת להגיע לרופא שניים ונתקפת בחרדה . נסינו לטפל בחור 5 פעמים ללא הצלחה בשיטה רגילה , עם גז צחוק , עם דורמיקום בכמה מינונים שונים. בכל הפעמים היא לא אפשרה לטפל והיתה בהסטריה. הציעו לנו לטפל בהרדמה כללית. מהם הסיכונים ? האם כדאי להרדים כדי לטפל בשן אחת ? אין לה כאבים. היכן ניתן לטפל ?

21/03/2005 | 09:07 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

אם ניסיתם לטפל אצל מומחה וגם בשילוב של דורמיקום וגז הצחוק לא עזר יתכן שאין מנוס מהרדמה כללית אפילו אם מדובר בשן אחת. הסיכונים בהרדמה כללית לצורך טיפול שיניים הם כמו כל פעולה או ניתוח בהרדמה כללית וניתן לדבר עם המרדים לקבלת פרטים על שיטות ההרדמה. הטיפול מומלץ תמיד אצל רופא שיניים מומחה לילדים

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים