עקירת שן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

20/01/2010 | 00:57 | מאת: עדנה

ביתי בת שלוש.כשהייתב בת שנה נשברה לה השן הקדמית-חלק שמאלי תחתון. היום היינו אצל רופא השיניים הוא אמר שהשן נראית יציבה, אך לאחר צילום אמר שנראה שמתפתחת דלקת והמליץ לנו על שתי אפשרויות:טיפול שורש וכתר או עקירה שזו גם האפשרות המועדפת עליו. אשמח לקבל את דעתכם בנושא.

21/01/2010 | 00:35 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום עדנה, על פי תיאורך ככל הנראה מתפתח תהליך דלקתי סביב שורש השן החלבית,במידה ויש סכנת פגיעה בנבט השן הקבועה קיימות באופן עקרוני שתי האפשרויות שהוצגו בפניך. ההחלטה צריכה להתבסס על סיכויי הצלחה של טיפול השורש ספציפית אצל בתך (מבחינת מצב השורש, היקף הדלקת , אפשרות שחזור השן וכו...)לעומת עקירה (100%= הצלחה בסילוק מקור הדלקת) במקביל חשוב לקחת בחשבון את מידת שיתוף הפעולה של בתך - נתון זה משפיע גם על דרך הטיפול (האם דרוש טשטוש?) ועל סיכויי ההצלחה של הטיפול. יש לזכור שבמידה והטיפול נכשל מגיעים בסופו של דבר לעקירה . לא הכנסתי לכאן גם שיקולים כלכליים שגם להם יש מקום. מומלץ לדון עם הרופא בכל הנקודות הנ"ל על מנת להגיע להחלטה מושכלת. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים